HTML

Van kérdés?

Minden a világból, vagy csak az életemből, aztán ezt megvitatjuk. Vagy nem.

Friss topikok

  • yuppiebasher: Így van, ki erre, ki arra spórol vagy költ. (2010.06.21. 22:57) Starbucks
  • LaserBack: Remélem helyrerakják a spori szemét egy-két jól irányzott ütéssel... (2010.06.20. 23:08) Nincs beköszönő

Ma este gyújts egy gyertyát azokért, akik az életüket adták a boldog életedért.

Egy gyertyát, mely nem enged feledni. 54 évvel ezelőtt hozzám hasonló korú diákok vonultak az utcára, megdönteni a hazug kommunizmust.

És semmi mást nem akartak, csak békés átmenetet. Átmenetet a hazugságból egy működő rendszer felé, átmenetet a boldog Nyugat felé.

Gyújts este egy gyetyát, nézd a fényét, s emlékezz a hősökre.

Szólj hozzá!

Mivel ebben az országban mindenki jobban ért a labdarúgáshoz a másik embernél, tépem kicsit én is a pofámat, mert amit a kapitányváltás kihozott ebből a kotkodácsoló, okoskodó közegből, az előszöri sírva röhögést felváltő vak düh mondatja velem, hogy én is megszólaljak.

Először is: a politikát ki kell vonni a labdarúgásból, és akkor odaengedni, ha a csapat világversenyről tér haza, egy díszvacsora erejéig.
Erwin Koeman ugyanis a választások után tudta, hogy távoznia kell, mert a megváltozott politikai légkörben tudta, nem maradhat. Egy országban sem ugat bele a kormány a labdarúgásba, kivéve persze Dél-Amerikában, ahol a katonai puccs a társadalmi fejlődés motorja. Továbbá egy szakvezető sem tud olyan közegben alkotni, ahol nem hagyják - ha ez a sok önjelölt szövetségi kapitány nem baszogatta volna Koemant, a hollandokkal egy csoportban játszthattunk volna három meccset a VB-n. Az eredményt ismerjük.

El kell zavarni a Torghelle-féle nímandokat, és fiatalítani a keretet.
Csányi Sándor nyilatkozatában kifejtette, elég volt a bulizgató focicelebekből, és merőben más szemléletet kell a válogatottban kialakítani, így akár a 2012-es EB-szereplés sem elérheteten álom, hanem reális esély van rá.

És más nem is kell a boldogsághoz. Bár Újpest-szurkoló vagyok, nagyon örültem Egervári Sándor kinevezésének. Nem azért lett kinevezve, hogy mindenkit elzavarjon a válogatottból, hanem hogy fiatalítson, és új szemléletet adjon. badarság lenne elzavarni a régi csapat gerincét, hiszen zömük most van pályafutása csúcsán, értékesek lehetnek a csapatban, s majdnem biztos vagyok benne, hogy Németh Krisztián nem játszhatja el mégegyszer azt a hisztit, amit tavaly. Ugyanis ekkor úgy vágják ki a csapatból, mint macskát...

Ami pedig a legfontosabb: hagyjuk alkotni Egervárit. Ne akarjuk majd ezüsttálcán a fejét, ha kikapunk például az angoloktól, ha becsúszik egy itthoni iksz valamelyik EB-selejtezőn, mert ő azon kevés szakvezető közé tartozik, aki a hibák kijavítására épít. Részemről sok sikert kívánok neki, illetve a csapatnak az új idő kezdetén.

Van kérdés?

Címkék: politika mlsz sportpolitika egervári torghelle csányi sándor koeman nímand

Szólj hozzá!

...pedig hogy izgultam a győzelméért. Ezért felkelni hajnalban, hogy izgulhassak egy Montoya-féle bukáson (persze nem kívátam a halálát), folyamatosan figyelni, hol van Raikkönen, hogy ennek az aranykezű zseninek legalább a nyolcadik hely meglegyen... Japán GP, 2003.

...most pedig a stroke-ig idegesítem magam a nagypofájú nyilatkozatain, amiknek rendszeres tartalma, hogy idén már nem lesz világbajnok, jófejségét saját magának és elvakult rajongóinak bizonyítva fölényeskedve mondja ezt sok újságírónak. Örök lemez még megszólalásaiban a "rossz az autó gyerekek, így nem lehet menni", illetve a klasszikus "az új szabályok csak Alonsót segítik" című, bakelitre sem érdemes ripacskodásokkal.

És a legjobb az egészben, hogy még idén márciusig szurkoltam is neki. Egy régi bálvány visszatérése bármely sportágba hatalmasat lendít annak megítélésén, mivel most az F1-ről beszélünk, reklámértékén. Ez pont olyan, mintha Balczó vagy Martinek úgy döntene, hogy újra edzésbe állnak - milliók követnék a sportágat újra.

Bár Schumachert 2006-os, utolsó éve óta gyakorlatilag divat volt utálni - F1-hez nem értő, nímand Alonsotól elfolyó okoskodó picsák - én nem ezért teszem most. Összetört bennem egy sportoló nimbusza, és ezt csak saját nagypofájúságának köszönheti. Lehet, hogy ez volt a Mercedes GP-nél a felvételi kritérium, aki hangosabban tud rinyálni, az jöhet. Német nemzetiség előnyt jelent.


(Két szó: Nico Rosberg)


Címkék: f1 aranylaci

Szólj hozzá!

Meghalt egy osztálytársam édesapja.
 

Amikor közeli barát vagy annak rokonának halálhíre ér, egy pár óráig nem is tudom, mit csináljak magammal. Céltalan járkálás a házban, cigizés, tévébámulás, mert a dobozban futó dolgok értelme (ha van éppen) nem jut el az agyamig.
Mi az úristenért halunk meg ilyen fiatalon? Tényleg elég volna egy rohadt kis betegség? Ateista vagyok, tehát nem hiszek abban, hogy a Nagyfőnök odafent gondol egyet, és hív - mégis kell lennie valamiféle magyarázatnak.

És ilyenkor kezdek el félni a haláltól én is. Erőm teljében lévő, nagyon fiatal, életszerető srác vagyok, aki még nagyon sokat akar alkotni. Amennyi dolgot elterveztem, legalább kilencvenéves koromig semmi bajom sem kéne hogy legyen - ennyi idő fog kelleni. Kevesebb nem elég, és ha minddel végeztem, még utána pihenésként jöhetne egy pár év semmittevés...

Nincs jó napom.
 

Szólj hozzá!

Minden labdarúgó-világeseményen elgondolkodtat a tény, miért van egyre több divataszurkoló Magyarországon. Nemrég Tunéziában járva az ottaniak is az afrikai csapatoknak szurkoltak, vagy az amerikaiak ellen, ezt nem sikerült kideríteni.
Arra azonban nem számítottam, hogy mikor hazaérek, vitriolos mailek százaival találom szmbe magam, melyeknek jó része német divatdrukker ismerőseimtől jött. Amikor pedig leoltottam őket, hogy nem értenek a focihoz, illetve lesznek szívesek nem kioktatni, hogy jogosan nem adták meg Lampard gólját, heves kotkodácsolásba kezdtek (mert persze 90%-uk nő).
 

Érdekesnek mondható, hogy az ilyen futballhoz nem értő, mégis mindenkit vörös fejjel kioktató nímandok egyre többen drukkolnak afrikai csapatnak. Ghána, Nigéria, Elefántcsontpart, elég hosszú a sor. Erre pedig semmiféle épeszű magyarázat nincs, legfeljebb, ha az illető párja Chelsea-drukker.

A legtöbb divatdrukkere a spanyol, olasz, német és francia válogatottnak van.

Van kérdés?

Szólj hozzá!

A múlt héten Magyarországon is megnyitott a Starbucks kávézó, tehát már itthon is lehet 500ft-ért porkávét kapni, illetve a juppiknak végre van hol laptopon fecserészni egymással, vagy csak kibeszélni, milyen szemét a főnöke (tündérbogár, munkaidőben ücsörögsz a szarbukszban, én még ki is rúgnálak...).

van kérdés?
 

2 komment

A mai Brazília - Elefántcsontpart meccsen a bíró két sárga lap után kiállította Kakát, így a hátralévő pár perc igen paprikás hangulatban zajlott. A mérkőzés végeredménye 3 - 1 lett Brazíliának, ezzel tovább is jutottak eddig százszázalékos teljesítményükkel.

van kérdés?

Címkék: kiállítás brazília foci vb elefántcsontpart

1 komment · 1 trackback